Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Cultura » Premis Grau de la Cultura 2017

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

30 - 10 - 17, Castellón

Premis Grau de la Cultura 2017

Premis Grau de la Cultura

Els PREMIS GRAU DE LA CULTURA són uns guardons que lliura anualment la Federació de Col·lectius per la Cultura al Grau i que volen reconéixer la trajectòria d’entitats i persones que s’hagen distingit pel seu treball, dedicació i suport envers la cultura al Grau.

A la present edició 28 d'octubre, la tercera, s’atorgaran els següents guardons:

Premi Grau de la Cultura 2017 “In Memoriam” a MANUEL GARCÍA REYES
. Per la seua tasca en la creació i promoció de la cultura i la festa al Grau.

Premi Grau de la Cultura 2017 Entitat Cultural al CÍRCULO JUVENIL SAN PEDRO pel seu treball en agrupar i formar en la cultura a la joventut grauera dels anys 60, 70 i 80 del segle XX.

Premi Grau de la Cultura 2017 a VICENT DOMENECH QUEROL
, mestre i inspector d’educació. Pel seu treball i dedicació en distints col·lectius del Grau i per la seua ampla implicació en la cultura grauera.

Aquestos Premis es decidiren per votació de les associacions membres de CCG en la Junta Extraordinària celebrada el passat 21 de setembre de 2017.

L’acte de lliurament dels Premis Grau de la Cultura 2017 tindrà lloc el pròxim dissabte 28 d’octubre de 2017 a les 19’00 hores al Centre Cultural La Marina del Grau, amb el patrocini de l’Ajuntament de Castelló.

A l’acte participaran conjuntament les sis associacions integrants de Col·lectius per la Cultura al Grau:

Botafocs, Unió Musical del Grau, Dolçainers i Tabaleters del Grau, Grup de Danses Illes Columbretes, Coral Polifònica Sant Pere del Grau i Associació Cultural La Barraca, conformant un moment únic on més de 100 persones retran merescut record i homenatge als guardonats d’enguany.

BREUS DADES BIOGRÀFIQUES DELS GUARDONATS:


PREMI GRAU DE LA CULTURA 2017 “IN MEMORIAM” MANUEL GARCÍA REYES
. Va nàixer a Barbate (Cadis) el 22 de novembre de 1959. Amb 11 anys arriba al Grau amb la seua família. En poc de temps i donat el seu caràcter afable, s’integra plenament al Grau. Primer al Círculo Juvenil San Pedro, del qual arriba a ser President, i des d’on potencia el conjunt de “majorettes” que, junt al “grupo de cornetas y tambores” són moviments musicals representatius del Círculo als anys 70 i 80. A l’any 1992 és elegit President de la Comissió de Festes de Sant Pere, càrrec que ocupa durant 12 anys. Eixe mateix any organitza la festa del Carnestoltes al Grau que s’ha mantingut fins ara. L’any 1994 funda la Unió Musical del Grau amb José Gargori com a director, convertint-se el seu primer president. Manolo ens deixa a l’any 2015.

PREMI GRAU DE LA CULTURA 2017 “ENTITAT CULTURAL” CÍRCULO JUVENIL SAN PEDRO (1964-1987). El Círculo Juvenil San Pedro va ser creat a l’any 1964 per un grup de joves grauers com un espai obert per a tots aquells joves que tingueren una inquietud per formar-se. Vinculat a la Parròquia de Sant Pere on tenia la seu, els components del Círculo tenien entre 14 i 25 anys i havien d’estar inscrits a alguna de les activitats: culturals, recreatives i esportives que s’oferien. El teatre valencià, les revistes parlades, les excursions i més tard el grup de “Cornetas y tambores” i les “majorettes” foren alguns dels signes distintius del Círculo que va aconseguir ser punt de trobada de la joventut dels anys 60, 70 i 80. L’’any 1968 guanya un premi a la loteria de Nadal fet que suposa un impuls en l’ampliació de les seues instal·lacions i projecció de les seues activitats.

PREMI GRAU DE LA CULTURA 2017 VICENT DOMENECH QUEROL. Mestre i inspector d’educació. Nascut a Torrenostra a l’any 1950, de ben menut es trasllada a Alcalà de Xivert i amb 9 anys ve a viure al Grau. Estudia primària i batxillerat a les Escoles Píes de Castelló i inicia els seus estudis de magisteri. Amb 20 anys és funcionari de carrera, i el seu primer destí és una escola de formació marítima a Vinaròs. Mentre fa el servei militar, estudia Filosofia i Lletres. Treballa de mestre a La Canonja (Tarragona) i poc després a l’escola d’Almenara on estarà 9 anys, 5 d’ells com a director. Des de 1987 és Inspector d’Educació. Ha format part de Círculo Juvenil San Pedro, Grup Scout Sant Pere, col·laborador habitual de La Barraca i és un dels fundadors de la Coral Polifònica Sant Pere de la qual és component.

Fotografía: Pepe Lorite
Ver fotos

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite