Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Cultura » Entrevista a Empar Ripoll autora del cuento "El vestit de paper"

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

16 - 02 - 16, Castellón. Acen Editorial

Entrevista a Empar Ripoll autora del cuento "El vestit de paper"

Entrevista a Empar Ripoll autora del cuento  "El vestit de paper"

Acen editorial
presentará el sábado 20 de febrero a las 12:00h en la librería Argot de Castellón el cuento "El vestit de paper" de Empar Ripoll e ilustrado por Quique Breva.

Aquest és el teu segon conte publicat. Què ens pots contar de l'experiència del primer?

Sí, aquest és el meu segon conte. Del meu primer conte publicat,“La Gallinera”,un conte de fades, recollit de la tradició oral, i que té un paral·lelisme amb la Cendrellosa, tinc una magnífica experiència. El que més satisfacció m'ha proporcionat és quan alguns alumnes/es de l'escola, m'han dit:

“Empar el teu conte, m'ha agradat molt.” Que bonic és el teu conte!

O quan per carnaval, una de les classes ha triat els personatges de” la Gallinera”per a disfressar-se i han construït el gallineramb les gallines. És emocionant!

Què ens pots dir d'aquest segon?

El segon conte és “El vestit de paper” i espero que tinga la mateixa acceptació que el primer. Aquest conte és en la seua major part inventat, encara que inclou una xicoteta part que he recollit de la tradició oral. També és un conte de fades.

Conta la història d'una xiqueta estimada i feliç que per les circumstàncies econòmiques de vegades ha de vestir-se amb un vestit de paper que sa mare li ha cosit. Un dia es troba amb la disjuntiva d'obeir sa mare o anar en busca d'unes maduixes boníssimes que creixen al bosc desafiant uns núvols negres.

Això li portarà unes conseqüències inesperades i desagradables que finalment podrà superar.

Quines diferències hi podem trobar entre els dos?

“El vestit de paper” és en la seua major part inventat, encara que inclou una xicoteta part que he recollit de la tradició oral, mentre que la Gallinera és en la seua totalitat de tradició oral. Però els dos són contes de fades. La Gallinera recollida de la tradició oral ja era un conte de fades, però el vestit de paper jo he elegit que fora un conte de fades.

En qui t'has inspirat?

Crec que eixa xicoteta part que he recollit de la tradició oral ha estat la que m' ha inspirat tota la resta del conte.

És complicat trobar unes imatges que casen amb el text?

Les imatges que il·lustren el conte, crec que són magnífiques i a més a més acompanyen extraordinàriament el text del conte.

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   X  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite