Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Música, conciertos » IX Trobada de rondes tradicionals a Forcall

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

04 - 09 - 14, Forcall

IX Trobada de rondes tradicionals a Forcall

IX Trobada de rondes tradicionals a Forcall

Organitzada per l’ Associació Cultural Grup Ramell de Castelló.


El proper día 13 de setembre a la població de Forcall (Els Ports, Castelló) es celebrarà la novena edició de la “Trobada de Rondes Tradicionals”, que anualment organitza l’ Associació Cultural Grup Ramell de Castelló.

La Trobada de Rondes Tradicionals va nàixer amb l’objectiu de mostrar la manera de tocar i ballar tradicional que es manté viva en algunes poblacions de les comarques de l’interior de Castelló. Aquesta vessant del folklore transmesa durant anys de forma oral, ha sigut un dels pilars mes importants de la nostra cultura per ser vehicle de relació social fonamental en la vida quotidiana dels nostres avantpassats.

Actualment la Trobada de Rondes Tradicionals s’ha convertit en una reunió d’amics, músic i balladors de diverses poblacions del País Valencià, on festa i tradició conviuen amb naturalitat i qualsevol pot participar. S’ ha convertit també en un referent per a nombroses poblacions de Castelló, com ara Vistabella, Albocàsser, Vilar de Canes, Ares del Maestrat, etc., en les que ha proliferat l’aparició de bureos, aplecs o trobades.

La Trobada de Rondes Tradicionals es composa d’una part de convivència i espontaneïtat on les rondes participants interactuen fusionant les seues músiques i balls, i d’una altra part on les rondes fan una mostra individual. Tanmateix, ambdues parts son participatives al públic en general.

Les rondes que intervindran en aquesta novena edició son:

o Ronda de Puertomingalvo
o Ronda de Vistabella
o Cuadrilla de Matian-Venta Micena
o Ronda de Forcall
o Ronda de Ramell

El desenvolupament de la Trobada és el següent. A l’arribada de les rondes el dissabte de matí, la música i ball prendrà els carrers de Forcall, fent sabedors als seus veïns que la festa ha començat. Després d’un descans i recuperar forces, al voltant de les 17h, es farà una visita guiada pels llocs mes emblemàtics de Forcall. En finalitzar el passeig pel poble, les rondes passejaran la música pels carrers anunciant que l’acte està a punt de començar. A la plaça Major, a les 19H, es farà la primera part de la mostra individual de les agrupacions participants. A continuació, tot el qui vullga podrà portar-se el sopar a la plaça Major, on l’ajuntament disposarà de taules i cadires per al sopar “de faixa”. A les 22h, començarà la segona part de la mostra que conclourà amb l’entrega per part del Grup Ramell d’un obsequi als participants i a l’alcalde de Forcall com agraïment pel recolzament a aquesta iniciativa cultural. Serà al voltant de les 24h, quan una jornada de música, ball, tradició, espontaneïtat, convivència, participació i diversió arribarà a la seua fi i s’ha acomiadarà fins l’any següent.

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   X  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite