Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Música, conciertos » L´Estança Harmònica clausura el cicle de concerts Pelegrinatge musical per les ermites barroques

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

20 - 10 - 14, Castellón

L´Estança Harmònica clausura el cicle de concerts Pelegrinatge musical per les ermites barroques

L´Estança Harmònica clausura  el cicle de concerts Pelegrinatge musical per les ermites barroques

El divendres 17 d’octubre, amb un concert  a l’Església de Sant Vicent Ferrer, va culminar a Castelló el cicle de concerts Pelegrinatge musical per les ermites barroques. Va ser un final brillant per a un total de 19 concerts de música barroca que el grup L’Estança Harmònica ha oferit per tota la província de Castelló.

El Pelegrinatge musical és un cicle extraordinari que ha portat durant quatre anys la música barroca europea a les nostres ermites construïdes o reformades durant els segles XVII i XVIII, quan en Europa triomfava el moviment cultural anomenat barroc. Ha sigut un projecte molt acurat, que pretén difondre la música barroca en els escenaris barrocs de Castelló, com són les ermites dels nostres pobles. És per tant, un cicle cultural pioner en les nostres comarques; combina música, art, història i patrimoni; i quan haurà acabat l’últim concert, es realitzarà un DVD en què es mostraran els millors moments del Pelegrinatge, amb imatges de les ermites i esglésies visitades i la música interpretada.

Des de la tardor del 2011, L’Estança Harmònica ha oferit, en un total de 19 concerts, una selecció acurada de la música dels millors compositors del barroc, com són Vivaldi, Telemann, Corelli, Haendel, Bach, Castello... Amb aquest cicle, L’Estança Harmònica ha portat a ermites de les nostres comarques la música del moment en què es van edificar, des de Peníscola, Vinaròs o Morella a Segorb o Moncofa i passant per Vila-real, Albocàsser, Almassora, La Vilavella, Vistabella i moltes més. En totes les poblacions, els concerts han rebut una acollida generosa i càlida, en diferents ermites plenes de gent amb ganes de disfrutar d’un tipus de música que no sol arribar en directe a pobles menuts.

L’Estança Harmònica és un grup especialitzat en música barroca, format en 2007 per músics de Castelló o vinculats a La Plana. Tots tenen una formació musical exigent i especialitzada, compaginada amb la docència i la interpretació en altres formacions musicals. En el Pelegrinatge musical, han format part de L’Estança Harmònica els següents músics: Isabel Alcaraz (soprano), Josep Rius (flautes de bec), Sven Valcárcel, Anna Sifre i Víctor Yusà (violins barrocs), Miguel Falomir i Jaume Fabregat (violes barroques), Anna Pitarch (violoncel barroc) i Manel Sifre (clavicèmbal).

L’objectiu de L’Estança Harmònica és interpretar la música d’aquesta època amb criteris històrics, des de la interpretació i els criteris estilístics als intruments, que són rèpliques dels instruments musicals barrocs, com ara el clavecí, les flautes i tots els instruments de corda. En cada temporada de concerts, s’ha oferit un repertori diferent, amb explicacions per al públic sobre les obres i també sobre els instruments amb què s’interpreten. Els programes musicals s’han vertebrat al voltant de les formes musicals del barroc: l’ària, la sonata, el trio sonata, la suite, el concert. I per fer més atractius els concerts, l’eix conductor dels programes no ha sigut la cronologia, sinó l’alternança de la veu i formacions instrumentals diferents, donant el protagonisme cada vegada a un instrument. I al final de cada concert, el públic ha pogut parlar amb els músics, fer preguntes, vore de prop els instruments... un veritable ambient de música de cambra barroca.

El dia 17, L’Estança Harmònica va clausurar tot el cicle en l’Església de Sant Vicent Ferrer de Castelló, reformada en el segle XVII a partir de l’antic Convent del Roser. Va ser l’últim concert del Pelegrinatge, amb un repertori molt escollit i amb l’estrena a la nostra ciutat d’una peça d’estil barroc composta per al grup per Flavio-Ferri Benedetti, contratenor italià amb projecció internacional que viu a Castelló.

Tot el cicle ha sigut patrocinat per la Diputació de Castelló i ha comptat amb la col·laboració dels bisbats de Castelló i de Tortosa, i de les parròquies i ajuntaments implicats. En aquesta última temporada, 2014, han copatrocinat també els concerts respectius els ajuntaments de Benicàssim i de Castelló. A tots, L’Estança Harmònica els manifesta l’agraïment més sincer, que fa extensiu també al públic de totes les localitats per on ha passat el Pelegrinatge, per la seua càlida acollida i pel seu reconeixement.
Ver fotos

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite