Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Música, conciertos » XVII Trobada Veïnal de Dolçaina i Tabal a Castelló

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

25 - 01 - 15, Castellón

XVII Trobada Veïnal de Dolçaina i Tabal a Castelló

XVII Trobada Veïnal de Dolçaina i Tabal

Avui, diumenge 25 de gener a la plaça Hort dels Corders de Castelló, ha tingut lloc la XVII Trobada Veïnal de Dolçaina i Tabal, 17é Concurs juvenil per intèrprets novells.

Aquesta iniciativa surt des de l’Escola Municipal de Dolçaina i Tabal en un intent d’animar els més joves de les nostres escoles a pujar a l’entaulat i, també per apropar la dolçaina i el tabal a tots els sector festers de la nostra ciutat, en aquesta edició ha estat la Gaiata’5 “Hort dels Corders” qui ens han acollit.

També hem tingut una petita mostra de luthiers, on tots els dolçainers han pogut gaudir de les darreres novetats.

Tots els concursants han interpretat una peça obligatòria, els pasdoble Diana de Sant Antoni de Biar arranjada per Xaviert Richart. Han participat 3 grups, amb 9 músics novells d’escoles de Sagunt i Castelló. Aquests han estat els guanyadors:

1r lloc, premi de Todojuguete • Luthiers Bessons –obsequi de Todojuguete; dolçaina de resina completa pels dolçainers i caixa sorda amb baquetes pel tabaleter; i detall de l’Ajuntament de Castelló-. Alumnes de l’Escola Municipal de Dolçaina i Tabal de Castelló, Néstor Gasch i José Santolaria a la dolçaina i Ferran Benages al tabal. Com a peça lliure ens han interpretat Dolors de Mut d’Enric Montsant.

2n lloc, premi Babel –lot de llibres per import de 30 euros i detall de l’Ajuntament de Castelló-. Alumnes de l’Escola de Dolçaina i Tabal “Primer Molí”, Berta Cayuela i Iván Cazalilla a la dolçaina i Nadia Navarro al tabal. Com a peça lliure ens han interpretat Rotllet de flor de Xavier Richart.

3r lloc, premi Ajuntament de Castelló –detall de l’Ajuntament-. Alumnes de l’Escola de Dolçaina i Tabal “Primer Molí”, Sergio Cervera i Pablo Melià a la dolçaina i Àngel Porcar al tabal.Com a peça lliure ens han interpretat Rotllet de flor de Xavier Richart.

Tot seguit hem passat a celebrat la TROBADA VEÏNAL DE DOLÇAINA I TABAL, i aquestes han estat les agrupacions que han participat:

- Colla de dolçainers i tabaleters “El Soroll” que ens ha interpretat Maulets de Al Tall.

- Secció de dolçaina i tabal de la gaiata 15 “Sequiol” que ens ha tocat Covadonga una peça de Quique Orquín Aleixandre.

- Escola Municipal de Dolçaina i Tabal de Castelló ens ha delectat amb la peça Madomot d’Enric Gironés.

- Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló que ens han interpretat Xandra del mestre Antoni de la Asunción.

- Escola de Dolçaina i Tabal “Primer Molí” que tocat també Rotllet de flor de Xavier Richart.

- Una parella d’amics dels Dolçainers del Grau ens han interpretat el pasdoble Antonio Vargas.

- Colla de dolçainers i tabaleters “Xaloc” ha interpretat Alícia Varó pasdoble de Joan Manuel Varó i Tortosa.

- Grup de dolçaina i tabal “Xarançaina” ens ha delectat per a cooncloure amb la peça Petenera de Josep María Peñalver.

Anaïs del Vigo Ferrer, Iris Alcántara Moliner i Arantxa Miralles Benages màxims representants festers de la Gaiata 5 “Hort dels Corders” han lliurat els premis i els records a tots els participants al concurs. També les agrupacions de dolçaina i tabal han rebut un detall de la Gaiata.

Cal dir que a l’acte han estat presents els regidors Marisa Ribés, Carmen Querol, Ximo Torres, Miguel Ángel Mulet i Josep Lluís Grau, així com José Luis Santolaria, president de la Federació Colles de Castelló.

Per acabar han pujat tots –més d’un centenar de dolçainers i tabaleters- a l’entaulat per oferir junts una selecció de peces dirigits pel mestre de l’Escola de Castelló, José Causanilles.

Tot seguit la Gaiata ens ha ofert un magnífic porrat popular per concloure així la trobada.
Ver fotos

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite