Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Eventos » Cabanes, capital del bestiari festiu: XXIV Trobada de Bèsties de Foc

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

28 - 05 - 24, Cabanes

Cabanes, capital del bestiari festiu: XXIV Trobada de Bèsties de Foc

Cabanes, capital del bestiari festiu: XXIV Trobada  de Bèsties de Foc
El proper 8 de juny 2024 l’associació Botafocs, l’Ajuntament de Cabanes i l’Agrupació del Bestiari, organitzen la XXIV Trobada de Bèsties de Foc, a la Plaça dels Hostals i carrers dels voltants de Cabanes, amb el suport de la Diputació de Castelló , la Generalitat Valenciana, i la col·laboració d’ altres entitats privades.

La jornada de cultura popular ha canviat el seu emplaçament habitual, la Plaça Major de Castelló, on s’han desenvolupat les 23 anteriors edicions, per a mantenir la data de realització del mes de juny, pel solstici d’estiu, la major difusió de la cultura popular arreu de les nostres comarques i finalment per les facilitats econòmiques aconseguides en la seua organització.

Cabanes, capital del bestiari festiu: XXIV Trobada  de Bèsties de Foc
La present edició contarà amb la participació de noves entitats de Terrateig, Alboraia Vila-real, La Vilavella, Cabanes, Cervera, Vinaròs i Falset , a més de la participació del Bestiari de Botafocs (Drac, Víbria, i Bestiari Infantil) de Castelló de la Plana, com a amfitrions de la diada.

La XXIV TBF és la trobada de bestiari més nombrosa i la més antiga de totes les que es realitzen a a les comarques de Castelló, Valencià i Alacant. Cabanes es converteix per un dia en la capital del bestiari festiu! Des de l’any 1999 s’ha desenvolupat aquesta jornada de cultura popular, amb més de 200 d’entitats que han participant en les 23 edicions anteriors.

Al voltant de 200 persones participaran directament en l’acte, entre portadors, intedència i músics. Els actes s‘inicaran a les 17 hores amb la plantada de les figures de les entitats participants, a la Plaça dels Hostals i actuacions musical de les entitats A les 18’00h presentació i llirament de records. A les 18’15 Tocs de cultura popular. A les 18’30 h. cercavila pels carrers Ramón i Cajal, Sant Josep, Poncio, Gabriel Ripolles i tornada a la Plaça dels Hostals A les 19’30 els balls i les enceses ...per a tancar a les 20’00 hores amb un remat pirotècnic.

Les entitats participants són: el Drac Soterranyes de Vinaròs, el Drac Fram de Cervera, els Cabuts i Dolçainers de la Vilavella, l’Esparver de Falset, els Dolçainers El Trull de Vila-real, els gegants, grup de danses i dolçainers de Cabanes, el Drac Fera Ferotge d’Alboraia, el Bou Cagarnero de Terrateig i el Bestiari de Botafocs(el Drac, la Víbria i el Bestiari Infantil). Aquest any es potencia el tema musical en tots els moments de la jornada.

Fuente: Comunicació Botafocs

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   X  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite