Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Eventos » Fundación Caja Castellón: actividades junio

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

29 - 05 - 17, Castellón

Fundación Caja Castellón: actividades junio

Fundación Caja Castellón: actividades junio

La Fundación Caja Castellón nos muestra la programación de las actividades que tiene para el mes de junio 2017

Durant tot el mes
Exposició
Legado Nicolau: Memoria visual de dos aficionados a la fotografía. Castellón, 1900-1950
Sala San Miguel (Carrer d’Enmig, 17. Castelló), de dilluns a dissabte, de 17:30 a 20:30 hores.
Entrada gratuïta
Organitza: Fundació Caixa Castelló amb la col•laboració de l’Ajuntament de Castelló, Diputació de Castelló i Imaginaria 2017 Universitat Jaume I

Antonio Nicolau Sorribes i el seu fill J. Antonio Nicolau Fabregat, tots dos professionals de la medicina durant el segle XX a Castelló, van ser grans aficionats a la fotografia. S'han pogut conservar fotografies en paper, cristalls i clixés de tots dos, s'han escanejat i restaurat durant dos anys i s'ha pogut aconseguir un conjunt de més de mil imatges que es presenten en aquesta mostra a la sala d'exposicions San Miguel de la Fundació Caixa Castelló. Per desgràcia poques imatges s'han pogut conservar d'Antonio Nicolau, que podríem datar entre 1900 i 1930. De J. Antonio Nicolau ens han arribat unes 3000 imatges, fonamentalment de 1938 a 1950, que es presenten agrupades en quatre àrees temàtiques: Castelló ciutat, La Plana de Castelló, Festes de la Magdalena i Port i Grau. En aquestes imatges és destacable el desig d'experimentar amb la fotografia artísticament malgrat tractar-se de treballs de dos aficionats a la fotografia. Estem parlant de l'inici del segle XX quan els revelats en laboratoris casolans i la cerca de material fotogràfic de qualitat era una gran aventura no eximeix de gran cost. És doncs el treball de dos pioners, com molts altres anònims, que moltes vegades va acabar desapareixent. Aquesta exposició és un petit homenatge als aficionats de fotografia del nostre Castelló que des que Joseph Niépce, va inventar la fotografia, van sentir la passió d'aquest art, i ens han deixat la visió del seu entorn i temps en instantànies descriptives i artístiques.

Visites guiades gratuïtes per a grups amb reserva prèvia al 964 232 551

Dijous, 1 de juny
Confèrencia
Cicle Aula Isabel Ferrer
Javier Molins Pavía: Artistas en los campos de concentración nazi
Sala d’Actes de l’Edifici Hucha. 19:30 hores

Divendres, 2 de juny
Teatre infantil
Cicle Cuencuentahuha
Rosabel Canós ‘Contaclown’: “La Clowntista d'Hamelín”
Sala d’Actes de l’Edifici Hucha. 18:30 hores. Entrada lliure fins completar aforament.

En la ciutat d'Hamelín ha ocorregut un fet molt estrany. Els xiquets i xiquetes han deixat de llegir i ningú sap per què. A més a més, als carrers apareixen objectes relacionats amb els contes als llocs més inesperats. Es per això que haurán de cridar a la detectiu Gavardina i a la Clowntista d'Hamelín per a que resolguen el cas i tot torne a la normalitat.
El clown, el teatre i la narració de contes amb objectes es combinen i es donen la mà en aquest espectacle,interpretant el més diversos personatges per sol.lucionar els diferents conflictes dels protagonistes dels contes i crear contes nous amb els que tots estiguen d'acord i ben representats.
DURACIÓ: 45 minuts

5 i 12 de juny

19:00 hores
Col•loqui

Taller de memoria: Castelló a la col•lecció de fotografía Nicolau
Sala San Miguel (Carrer d’Enmig, 17. Castelló)
Joan Montañés Xipell i Ferran Sanchis Cardona
Entrada gratuïta fins completar aforament
Organitza: Fundació Caixa Castelló

Amb motiu de l’exposició de fotografía d’Antonio Nicolau Sorribes i el seu fill J. Antonio Nicolau Fabregat, tots dos professionals de la medicina durant el segle XX a Castelló que van ser grans aficionats a la fotografía, Joan Montañés Xipell i Ferran Sanchis Cardona es reunirán cada dilluns per tal de conversar al voltant del Castelló que podem descobrir en aquest conjunt de més de mil imatges que es presenten en aquesta mostra a la sala d'exposicions San Miguel de la Fundació Caixa Castelló. Les conversacions es centraran cada dilluns en una de les quatre àrees temàtiques: Castelló ciutat, La Plana de Castelló, Festes de la Magdalena i Port i Grau.

Dimecres, 7 de juny
Xarra-col•loqui
Cicle De Razones y Hombres
Antonio Pampliega: En la oscuridad: Diez meses secuestrado por Al-Qaeda en Siria
Sala d'Actes de l'Edifici Hucha, 19:30 hores. Entrada lliure fins a completar aforament.

Antonio Pampliega és periodista i ha cobert zones de conflicte des de 2008. Va ser a més a més, un dels primers professionals a entrar a Síria després de l'inici del conflicte l'any 2011. Des de llavors, ha recorregut la majoria de les províncies del país reflectint el sofriment de la població civil i les cicatrius que deixa la guerra.

Per primera vegada un periodista espanyol narra un segrest a Síria. A mitjan juliol de 2015 tres periodistes espanyols creuen la frontera de Turquia en direcció a Síria. Antonio Pampliega, que té la sensació de que aquesta vegada alguna cosa no va com sempre. D'improvís, una furgoneta els talla el pas amb sis homes armats que els trauen a crits del cotxe en el qual viatgen. El seu contacte en la zona, prompte resulta evident, els ha traït.

Des d'octubre de 2015 i fins al dia en què per fi ix lliure, el 7 de maig de 2016, els seus segrestadors, la branca d'Al-Qaeda a Síria, li mantenen en aïllament, creient-li un espia, enmig de colps, humiliacions i amenaces.

13 de juny

Col•loqui
Reflexions de dos artistes a San Miguel la Nit de l’Art: Pepe Agost i Alejandro Mañas
Sala San Miguel +espai. 19:30 hores. Entrada gratuïta amb reserva d’assistència a arreplegar en la Casa Abadia de Castelló

La darrera Nit de l’Art a Castelló, l'artista Alejandro Mañas va presentar la seua instal•lació "In Montibus", comissariada per Irene Gras, a la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló, alhora que l'artista Pepe Agost va presentar "Requiem del taronger", una performance-processó en l'itinerari de la qual la Sala Sant Miquel va ser un dels punts destacats del camí realitzat. Els dos artistes castellonencs reflexionaran a la Sala San miguel +espai sobre els projectes presentats durant la Nit de l'Art 2017 i faran balanç de la seua experiència artística.

16 de juny

Concert
Cor Veus Atrevides: “D’avans, d’avuí i de sempre: Atrevits”
Cicle Los Indispensables de San Miguel
Sala San Miguel (carrer d’Enmig, 17. Castelló). 20.00 hores
Entrada gratuïta amb invitació a arreplegar en la Casa Abadia de Castelló

Lla proposta del cor Veus Atrevides ens farà sentir que la música pot transformar a les persones i fer-les millors. El cor VEUS ATREVIDES de Castelló ens mostra que el realment important no és tenir una vida llarga o curta sinó una vida plena, intensa, omple de coses boniques. La música ofereix a l'ésser humà la possibilitat d'expressar-se, d'emocionar-se, de compartir, de crear vincles duradors…

L'entrada és gratuïta amb reserva prèvia a través del telèfon 964 232 551, del correu electrònic programacion@fundacioncajacastellon.es, o en horari de matí en la segona planta de la Casa Abadia de Castelló.

19 de juny

Concert
Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Castelló: “El Siglo de las Luces en el Mediterráneo”
Cicle Los Indispensables de San Miguel
Sala San Miguel (carrer d’Enmig, 17. Castelló). 20.00 hores
Entrada gratuïta amb invitació a arreplegar en la Casa Abadia de Castelló

Després de l'enorme èxit del concert de l'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Castelló sota la direcció d'Ángel Sampedro i l'assistència de direcció de Teresa Casanova, l'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Castelló interpretarà música mediterrània del segle XVIII, una època marcada per molts avanços i millores en les tècniques i el disseny d'instruments musicals, la qual cosa va afectar a la configuració de la música d'orquestra.

L'entrada és gratuïta amb reserva prèvia a través del telèfon 964 232 551, del correu electrònic programacion@fundacioncajacastellon.es, o en horari de matí en la segona planta de la Casa Abadia de Castelló.

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite