Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Eventos » Fundación Caja Castellón: actividades mayo

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

19 - 04 - 17, Castellón

Fundación Caja Castellón: actividades mayo

Fundación Caja Castellón: actividades mayo

La Fundación Caja Castellón nos muestra la programación de las actividades que tiene para el mes de mayo 2017

Dissabte, 6 de maig, a les 20:00 hores
Fins al 16 de juny
Inauguració d’Exposició

Legado Nicolau: Memoria visual de dos aficionados a la fotografía. Castellón, 1900-1950

Sala San Miguel (Carrer d’Enmig, 17. Castelló), de dilluns a dissabte, de 17:30 a 20:30 hores.
Entrada gratuïta
Organitza: Fundació Caixa Castelló amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, Diputació de Castelló i Imaginaria 2017 Universitat Jaume I

Antonio Nicolau Sorribes i el seu fill J. Antonio Nicolau Fabregat, tots dos professionals de la medicina durant el segle XX a Castelló, van ser grans aficionats a la fotografia. S'han pogut conservar fotografies en paper, cristalls i clixés de tots dos, s'han escanejat i restaurat durant dos anys i s'ha pogut aconseguir un conjunt de més de mil imatges que es presenten en aquesta mostra a la sala d'exposicions San Miguel de la Fundació Caixa Castelló. Per desgràcia poques imatges s'han pogut conservar d'Antonio Nicolau, que podríem datar entre 1900 i 1930. De J. Antonio Nicolau ens han arribat unes 3000 imatges, fonamentalment de 1938 a 1950, que es presenten agrupades en quatre àrees temàtiques: Castelló ciutat, La Plana de Castelló, Festes de la Magdalena i Port i Grau. En aquestes imatges és destacable el desig d'experimentar amb la fotografia artísticament malgrat tractar-se de treballs de dos aficionats a la fotografia. Estem parlant de l'inici del segle XX quan els revelats en laboratoris casolans i la cerca de material fotogràfic de qualitat era una gran aventura no eximeix de gran cost. És doncs el treball de dos pioners, com molts altres anònims, que moltes vegades va acabar desapareixent. Aquesta exposició és un petit homenatge als aficionats de fotografia del nostre Castelló que des que Joseph Niépce, va inventar la fotografia, van sentir la passió d'aquest art, i ens han deixat la visió del seu entorn i temps en instantànies descriptives i artístiques.

Visites guiades gratuïtes per a grups amb reserva prèvia al 964 232 551

8, 15, 22 i 29 de maig
19:00 hores
Col·loqui

Taller de memoria: Castelló a la col·lecció de fotografía Nicolau
Sala San Miguel (Carrer d’Enmig, 17. Castelló)
Joan Montañés Xipell i Ferran Sanchis Cardona
Entrada gratuïta fins completar aforament
Organitza: Fundació Caixa Castelló

Amb motiu de l’exposició de fotografía d’Antonio Nicolau Sorribes i el seu fill J. Antonio Nicolau Fabregat, tots dos professionals de la medicina durant el segle XX a Castelló que van ser grans aficionats a la fotografía, Joan Montañés Xipell i Ferran Sanchis Cardona es reunirán cada dilluns per tal de conversar al voltant del Castelló que podem descobrir en aquest conjunt de més de mil imatges que es presenten en aquesta mostra a la sala d'exposicions San Miguel de la Fundació Caixa Castelló. Les conversacions es centraran cada dilluns en una de les quatre àrees temàtiques: Castelló ciutat, La Plana de Castelló, Festes de la Magdalena i Port i Grau.

Durant tot el mes
Colònia d’estiu per a joves
Preinscripció a partir de les 8:00 hores, 3 d’abril
Colònia Seidia
290 €, inclou transport amb autobús, anada i tornada
Organitza: Fundació Caixa Castelló

Sinopsi
La Colònia Seidia busca aproximar als xiquets i xiquetes de 9 a 16 anys al medi rural en les seues vacacions, mitjançant activitats lúdiques i participatives que fomenten la creativitat i potencien la seua autonomia, la convivència i el progrés personal.

PREINSCRIPCIÓ: des de les 8:00 h del dia 3 d'abril, fins a cobrir les places.

Enviar el formulari que apareix en la web:
http:/castellon-en-ruta-cultural.es/escola-natura-seidia/

O un correu electrònic a: medioambiente@fundacioncajacastellon.es, indicant nom del xiquet/a, data de naixement, torn per al que sol·licita plaça i telèfon de contacte dels familiars. Per a més informació 964232551 o directament a la Casa Abadia.

Dimarts, 9 de maig
Radiografía del Mal
María José Moreno

Sala d’Actes de l’Edifici Hucha de la Fundació Caixa Castelló
Aula Isabel Ferrer

Dijous, 11 de maig
¿Más Europa o menos Europa?
Manuel Milián

Sala d’Actes de l’Edifici Hucha de la Fundació Caixa Castelló
Aula Isabel Ferrer

Divendres, 12 de maig
Espectacle de màgia
18:30 hores
Sala d’Actes de l’Edifici Hucha (Carrer d’Enmig, 82. Castelló)
Momentos de màgia
Entrada lliure fins completar aforament
Iván Arribas
Ciclo Hucha Mágica
Organitza: Fundació Caixa Castelló

El mag Iván ofereix un espectacle ple de sorpreses, il·lusions i participació en el qual narra les seves increïbles aventures, els personatges màgics que va conèixer i revela algun secret ben guardat que li va facilitar arribar a complir la il·lusió de ser mag. Es treballa amb màgia de saló i elements varis, on la tècnica d'improvisació la depurada execució de subtils jocs de màgia són protagonistes per produir trucs que provoquen la sorpresa dels espectadors.

Totes les tècniques combinades asseguren un bon domini en la corba d'atenció del públic, el gaudi i la implicació activa del mateix, buscant la sorpresa davant el màgic i el delit de l'impossible. Partint d'elements senzills (cordes, cèrcols, cartes, mocadors…) i dues mans, les situacions màgiques són increïbles, Iván proposa una actuació divertida, entretinguda, on la participació del públic és essencial. Molts riures, sorpresa, misteri…gràcies a una presentació simpàtica i amena pensada per al gaudi dels més petits.

Iván Arribas porta treballant més de vint anys com a director d'obres de teatre juvenil.

Dimecres, 17 de maig
Conferència
19:30 hores
Sala d’Actes de l’Edifici Hucha (Carrer d’Enmig, 82. Castelló)
Abuelo, ¿cómo habéis consentido esto?
Entrada lliure fins completar aforament
Joaquín Estefanía
Ciclo De Razones y Hombres
Organitza: Fundació Caixa Castelló

Els joves són la generació que més ha sofert els efectes de la gran crisi econòmica i s'han convertit en els protagonistes involuntaris del nostre temps. Sumen 4.400 milions de persones i aviat suposaran el 60 % de la població laboral mundial. Els nostres fills ja viuen, com a mitjana, pitjor que els seus pares, i correm el risc que els nostres néts arribin a fer-ho pitjor. Això significaria una anomalia històrica: l'escala del progrés s'hauria detingut i no hi hauria expectatives de futur. A partir del diàleg entre dues generacions, en aquest llibre, Joaquín Estefanía dóna respostes: Què és la crisi econòmica? Què l'ha provocat? Qui són els responsables? I, sobretot, quant temps trigaran els nostres successors a responsabilitzar-nos del que ha ocorregut?

Joaquín Estefanía (Madrid, 1951) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid. Ha desenvolupat la seva activitat professional en el diari Informacions, la revesteixi Quaderns per al Diàleg i el diari econòmic Cinc Dies abans d'incorporar-se a El País, en el qual ha ocupat diferents càrrecs, entre els quals es troba el de director. És autor, entre altres títols, de la nova economia (1995), La nova economia: la globalització (1996), El capitalisme (1997), Contra el pensament únic (1998), Aquí no pot ocórrer: el nou esperit del capitalisme (2000) i El poder al món (2000).

Divendres, 19 de maig
Instal·lacions artístiques
20:00 hores
Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (Carrer d’Enmig, 17. Castelló)
In Montibus
Entrada lliure fins completar aforament
Alejandro Mañas
Organitza: Fundació Caixa Castelló

Alejandro Mañas: Artista visual i investigador la producció artística del qual versa sobre la mística i l'espiritualitat en l'art contemporani. A partir de les aportacions dels estudis de la mística del segle XVI i XVII, la seva obra planteja la creació d'espais per al cultiu de la interioritat i la cerca de coneixement en la societat actual.

La instal·lació que s'exposarà en la Nit de L´art és un conjunt de dues peces que té per nom In montibus que versa sobre la contemplació. L'obra ens proposa un camí que ens guia cap al cim del nostre “jo” més profund. Una cerca per aconseguir l'absolut. Un treball que té com a referent al místic Sant Joan de la Creu, qui va proposar les pautes, els passos que l'individu ha de seguir enmig de la nit fosca per trobar-se amb si mateix i aconseguir una serenitat i harmonia interior.

Divendres, 19 de maig
Performances
21:00 hores
Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (Carrer d’Enmig, 17. Castelló)
Performance 1: Ana Higueras: “Crónica de una herencia"
-Duració: 25'
Performance 2: Bartolomé Ferrando: “15 happenings en 16 partes"
-Duració: 15'
Peformance 3: Bartolomé Ferrando: "Cuadro de gestos"
-Duració 10'
Entrada lliure fins completar aforament
Organitza: Fundació Caixa Castelló

Dimarts, 23 de maig
El futuro de la Unión Europea en la era de la nueva globalización
Mariam Camarero

Sala d’Actes de l’Edifici Hucha de la Fundació Caixa Castelló
Aula Isabel Ferrer

Divendres, 26 de maig, 19:00 hores
Espectacle de teatre
Regreso al pasado. Teatro de Clase
Ciclo Cuencuentahucha
Parc de la Panderola del Grau de Castelló

Amb motiu de la cloenda de la II Festa de les Cultures la Fundació Caixa Castelló programa aquest espectacle de teatre representat per la companyia castellonenca “Teatro de Clase”

Després de "Descubriendo a Uro", representat en la Fundació Caixa Castelló durant el mes de desembre, Tiburci, el científic més important del món torna a Castelló. Està a punt de fer un nou gran descobriment! Torna a tindre davant d'ell, a un exemplar congelat d'un autèntic home prehistòric. Podrà tornar a descongelarlo?, quines històries li comptarà ara este simpàtic personatge? Acompanya'l en el seu experiment i suma't a l'aventura de descobrir totes les meravelles i misteris que rodejaven els pobladors que van viure fa milers d'anys en la província de Castelló. No t'ho pots perdre! Este espectacle de teatre, amb caràcter pedagògic i divulgatiu per a públic de 5 a 11 anys d'edat.

I durant tot el mes

Biblioteca d'Estudi de la Casa Abadia de Castelló
- De dilluns a divendres, de 8:30 a 13:30 hores
- De dilluns a dijous, de 16:30 a 20:00 hores

Activitats per a centres educatius amb monitors especialitzats:

- Estades i visites en la Escola de Natura Seidia de Benassal.
- Itineraris especialitzats en el Bosc Monumental del Barranc dels Horts d'Ares del Maestrat.

Visites particulars al Barranc dels Horts, amb autorització prèvia gratuïta.

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite