Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Fotografía » Presentación del libro "Davant meu" de Mabel Ramos

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

11 - 11 - 10, Castellón. Idea Publicidad

Presentación del libro "Davant meu" de Mabel Ramos

Mabel Ramos Davant meu fotografia castellon

La XXIX Feria del Libro Antiguo y de Ocasión que se celebra en Castellón en la plaza Santa Clara ha presentado hoy jueves 11 el libro 'Davant meu' de la autora castellonense Mabel Ramos.

Introducció

Alain Campos


Qui coneixem a Mabel Ramos fa molts anys, continuem gaudint de la seua capacitat per a perpetrar al nostre interior la sorpresa davant les seues sorpreses artístiques.

Quan ens vam trobar a mitjans dels anys vuitanta, ja aflorava en qui aleshores era alumna meua en l’Escola d’Art de Castelló, una inusual vitalitat, destacable entrega al treball que realitzaba tant en els aspectes tècnics com en els creatius i que la va dur a graduar-se en l’especialitat de disseny gràfic amb gran brillantor.

Espentegada sempre per la curiositat, la valentia i grans dosis d’autoestima, la seua activitat creativa gravitava a l’entorn, a la búsqueda de llenguatge i solucions vitals poc trillades i constituïdes sempre per elements arriscats poc comercials, quan no clarament atrevides o transgressores.

L’esperit inconformista i tenyit de certa rebeldia cap al conformisme ja el feia preveure en la seua ànima en aquells anys de postmodernitat i encara perviu avui, fortosament, per la seua experiència i trajectoria creativa.

A Mabel l’interessa fonamentalment l’expressió i la comunicació. El seu variat univers i els seus diferents registres són un bon testimoni del que hem dit. El disseny gràfic, la il•lustració i la pintura, la fotografia i per suposat, l’ensenyament que ejerceix en l’acadèmia Escaire des de fa quasi vint anys. Tot allò que produeix pareix respondre sempre a la vital necessitat de transmetre l’essència dels seus sentiments més personals, la seua missió íntima de l’existència i una permanent reflexió sobre la veritat i autenticitat de les coses.

Les seues creacions no són jocs estètics gratuïts. No veem en ells abaloris superficials ni cap artifici que enmascara falses pretensions. Amb una sobrietat ponderada, pretenen ser poderoses preguntes, sensibles reflexions o apassionades afirmacions. En aquest treball fotogràfic es recrea tot un univers personal que insinuen un nodrit ventall de sensacions que abasten des de la tendresa a la inquietud existencial, del misteri surrealista a la crudesa i les flavies dels aspectes quotidians, de l’anhel i records nostàlgics a la consagració del present, de l’entorn natural al paisatge reinventat. Amb absoluta naturalitat ens parla de la vida i la mort, no sense flirtejar amb l’angoixa existencial i provocar les conciències d’allò que practiquen lectures estereotipades del sentit de la vida.

Però no pretén amb tot això afligir-nos sens compartir amb nosaltres la seua mirada esperançada. Mabel segeix sent una dona valenta i optimista que utilitza amb efectiviu i delicat sentit totes les ferramentes que estant al seu abast pinzell o objectiu fotogràfic, llenç o pantalla per oferir un diàleg sincer a tots aquells que contemplen les seues creacions.

Tendra i provocadora ens convida, una vegada més, al joc de la vida, al seu joc. No n’eixireu defraudats.

www.mabelramos.com

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite