Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Teatro » Quartet dadaista: «Dadà és back». Jueves 26 noviembre

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

25 - 11 - 20, Castellón

Quartet dadaista: «Dadà és back». Jueves 26 noviembre

Quartet dadaista: «Dadà és back»
XXVIII Mostra de Teatre, Reclam 2020 a la Fundació Caixa Castelló

Quartet dadaista: «Dadà és back»

Dijous, 26 de novembre, 19:30 hores. Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló.

Entrada lliure fins a completar aforament. Reserva gratuïta d’assistència a cultura@fundacioncajacastellon.es o al telèfon 964232551. Ús obligatori de màscara i compliment de protocols de seguretat en sala.


Fa 100 anys va començar al cabaret Voltaire de Suïssa un moviment artístic breu però que va deixar una empremta profunda: el dadaisme. El moviment Dadà, encapçalat per en Hugo Ball i en Tristan Tzara, va suposar una rebelió contra el Positivisme imperant i la racionalitat, un cant a la llibertat creativa fins a les seves últimes consequències. El dadaisme retava l’art a reflexionar sobre la seva autenticitat a través de la performance, la paraula fragmentada o l’escultura amb la seua oposició al llenguatge i a l’objecte; la seua valoració de l’insignificant; el seu desig d’allunyament del racional; la seua tendència al sentit del contrasentit; la seua estima per l’espontani; la seua atenció a l’intuïtiu; la seua valoració de l’humor; la seua atenció a l’ètica de l’arbitrari; la seua defensa del primitivisme; la seua connexió de l’art amb el joc; la seua voluntat de prendre el riure de debò o amb el seu desig de relacionar l’art amb la vida.

Creiem que AVUI en dia l’esperit dadà és més necessari que mai per tal d’agitar la conciència i estimular una mirada més enllà de la convenció, tot recordant la nostra necessitat d’ésser tan creatius com els nens. Per això un quartet dadaista. Per això “Dadá és back”.

Dadá és back és un concert poètic on la música i les paraules improvisades des de la intuició i l’inconscient, s’uneixen per oferir una experiència d’immersió en el surrealisme. Els instruments fabricats d’Andrés Truna i el saxo d’en Miquel Jordà dialoguen amb la veu d’en Bartolomé Ferrando i l’escriptura espontània d’en Marc Xalabarder, que es comparteix mitjançat un video projector. Diàlegs inèdits i impossibles entre un so i un fonema, ritmes inexplorats entre les paraules pronunciades i les proyectades, confusió de melodies que es deixen portar per l’escolta i la llibertat total, constitueixen un directe irrepetible i captivador.

El quartet és, tanmateix, un laboratori en viu on explorar les possibilitats de conversa entre disciplines bén diferents, alhora que estén al públic la possibilitat de jugar-hi i crear col.lectivament. Diàlegs inèdits i impossibles entre un so i un fonema, ritmes inexplorats entre paraules que es pronuncien o es projecten en l’espai, confusió i comunió de sons i debats musicals. Un laboratori, en definitiva, per a explorar les possibles converses entre disciplines diferents, mentre el públic assisteix dubtant de la seua pròpia condició d’oïdora o participant.

EL QUARTET

Andrés Truna. Andrés Blasco Ramos va ser membre member de dos grups valencians que van assolir popularitat en els límits del rock i l’experimentació: Carmina Burana i Fitzcarraldo. Les seves performances navegen entre la llibertat dels happenings i l’atreviment del dadà, sempre seguint un bagatge sónic i escènic absolutament personal, no exente d’humor i màgia blanca.

Bartolomé Ferrando. Performer i poeta visual. Professor titular de performance i art intermèdia a la Facultad de Belles Arts de València. Coordina la revista Texto Poético. Como a performer participa en festivals i trobades celebrats arreu del món. Forma part dels grups Flatus Vocis Trío, Taller de Música Mundana, Rojo, SIC i JOP -amb en Truna- dedicats a l’experimentació poètica i musical. Ha publicat llibres de poesia i assaig.

Miquel Jordà. Artista, músic i creatiu performàtic, té una dilatada carrera com a impulsor de projectes artístics i sonors. Intèrpret, constructor d’instal.lacions, els seus projectes s’han exposat en festivals com el SONAR, ArtFutura, Arco Madrid o el Fòrum de les Cultures de BCN. Ha estat premi Möbius Paris. Actualment dirigeix el festival BCN Improfest i és co-fundador de l’Obrador de Filosofia de la Sala Beckett de Barcelona.

Marcos Xalabarder. Escriptor i creatiu multimèdia, enfocat en l’art de l’escriptura en viu. És fundador de l’Associació Escritura en Vivo, que promou nous formats de creació literària basats en la improvisació, l’escriptura col.lectiva i participativa. Ha organitzat més de 400 espectacles literaris de format petit i mitjà, des de jams d’escriptura fins a concursos d’escriptura ràpida i obres de teatre innovadores.

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite