Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Fiestas, festividades » Imposición de Bandas a la Reina de las Fiestas, Estefanía Climent

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

12 - 09 - 16, Castellón

Imposición de Bandas a la Reina de las Fiestas, Estefanía Climent

Imposición de Bandas a la Reina de las Fiestas, Estefanía Climent

El sábado 10 de septiembre tuvo lugar la imposición de Bandas a la Reina de las Fiestas, Estefanía Climent.

La comitiva salió del ayuntamiento de Castellón hacia el Teatro Principal, desfilando por Arcipreste Balaguer, calle Mayor, Plaza de la Paz y Teatro Principal, donde se concentraron las Reinas y Cortes 2016, Reina y Damas 2017 y delegaciones invitadas, y acto seguido comenzó el acto de imposición de bandas.

Discurso de la alcaldesa de Castellón a la reina 2017, Estefanía Climent con motivo del acto de imposición de bandas.

Benvolguda Estefanía, reina de les festes de Castelló, benvolgudes dames de la ciutat: Carla, Tatiana, Cristina, Andrea, Noelia, Rocío i Marina, i benvolgudes madrines de les gaiates.

És un goig poder compartir amb totes vosaltres aquest acte tan emotiu per a les famílies que viviu la festa tan intensament al si de les comissions de gaiata.
Aquest serà un any molt especial per a totes vosaltres, un any que quedarà ben significat en la vostra memòria i que espere i desitge que també quede igualment significat en la història de les festes de Castelló.

Com estic segura que romandrà en la memòria col•lectiva el regnat de Carolina, la nostra reina de les festes de 2016. Benvolguda Carolina, has representat a la nostra ciutat de forma entranyable, afectuosa, i plena d’entrega, i això s'ha apreciat tant en els actes a casa nostra com fora d'ella. Et volem perquè has sigut una reina inoblidable i ens sentim molt orgullosos de tu. Carolina no et diem adéu amb els nostres aplaudiments sinó fins sempre.
Aquest acte d’imposició de bandes dona inici al nostre cicle festiu, que té en les Festes de la Magdalena el seu moment àlgid, però que al llarg de tot l’any assenyalarà amb commemoracions diverses els temps i els espais de la nostra ciutat, unes festes que faran brollar les emocions entre rituals solemnes i diversions espontànies, entre preceptes tradicionals i sorpreses innovadores, entre sentiments més espirituals i sensacions corporals, entre experiències molt íntimes i públiques manifestacions.

I totes vosaltres, reina, dames de la ciutat i madrines de les gaiates, sereu enguany testimonis de primera mà del batec festiu de Castelló, de com el nostre poble celebra, en definitiva, la vida:

Una crida a la vida, cançoner,
fa quan pregona la nostra festa plena.
I no hi ha al món un fadrí més pregoner
quan badalla despertant-nos, matiner,
al veïnat en matí de Magdalena.

Són els versos del nostre poeta, Miquel Peris, en referir-se a la celebració de la vida que representen les nostres Festes de la Magdalena.

Des d’avui sou les nostres representants oficials i espere que aquesta experiència us comprometa encara més amb la vostra ciutat i amb les seues festes.
Sou joves, sou dones i sou —com diem ací— gent de la festa. En aquests tres àmbits i des d’aquests tres àmbits sabeu ben bé que n’hi ha molt a fer perquè els canvis socials que van ordint la història del nostre poble siguen realment transformadors i positius.

Sí, benvolguda Estefanía, benvolgudes dames de la ciutat i madrines de les gaiates, també des de la festa —des de les nostres festes— es pot contribuir a canviar el món!

La festa com escenari de trobada és una de les millors oportunitats que tenim per a comprendre’ns mútuament les ciutadanes i els ciutadans i així conèixer-nos millor com a poble.

I, cap a fora, la festa esdevé el millor espai d’acollida de nou veïnat i de visitants, i un dels millors discursos de presentació del nostre poble més enllà del seu terme.

Escoltem el nostre poeta, Bernat Artola:
I quan pels antics camins
anem cap a la muntanya
portant a la mà la canya
com a bordó de pelegrins,
recordem que «tots som un»
i que la terra
ens ajuda
tornant-nos en flors, tossuda,
la fel dels pecats comuns.

Són inseparables festa i societat, no podem separar les nostres tradicions, la llum de les nostres gaiates, els versos dels nostres poetes, la indumentària i les desfilades, la música o la diversió,de la nostra realitat social, dels nostres fracassos, èxits i reptes com poble.

Per això jo, com a alcaldessa de Castelló, us demane en aquest solemne acte d’imposició de bandes, especialment a vosaltres, reina Estefania, dames de la ciutat i madrines de les gaiates, que aquesta experiència que viureu a partir d’avui i durant tot un any com a representants oficials de la ciutat en l’àmbit festiu us comprometa encara més amb Castelló.

Castelló avui escriu els noms de cadascuna de vosaltres al seu cor fester i confie en que des d’avui també vosaltres escriureu el nom de Castelló als vostres cors.

Compte —comptem— amb totes vosaltres especialment, però també amb tot el món de la festa perquè un any més i els anys per vindre, tots els castellonencs puguem unir-nos el darrer dia de Magdalena en un sol crit a la Plaça Major.
Un crit que siga molt més que una paraula, que un simple significant, molt més que un ritual que perviu al pas del temps, que siga un crit d’autèntica professió de fe en la capacitat del poble de Castelló i una expressió unànime de la nostra voluntat de fer d’aquesta ciutat el millor indret sota el cel per a viure i per a conviure.

Vítol Castelló, vítol!

Fotografía: Pepe Lorite
Ver fotos

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite