Empresas, comercios y servicios de Castellón y provincia Noticias de Castellón y provincia Eventos de  Castellón y provincia Agenda de Castellón y provincia Galerías fotográficas de Castellón y provincia Imprime tus fotos de vivecastellon.com
Noticias » Fiestas, festividades » Imposición de Bandas a la Reina Infantil, Berta Montañés

NOTICIAS DE CASTELLóN Y PROVINCIA « volver

12 - 09 - 16, Castellón

Imposición de Bandas a la Reina Infantil, Berta Montañés

Imposición de Bandas a la Reina Infantil, Berta Montañés

El viernes 9 de septiembre tuvo lugar la salida de la comitiva desde el Ayuntamiento de Castellón hacia el Teatro Principal, desfilando por Arcipreste Balaguer, Mayor, Plaza de la Paz y Teatro Principal, donde se concentraron las Reinas y Damas 2016, Reina y Damas 2017 y delegaciones invitadas, y acto seguido tuvo lugar el acto de imposición de Bandas a la Reina Infantil, Berta Montañés, en el Teatro Principal.

Discurso de la alcaldesa de Castellón, Amparo Marco, a la reina infantil 2017, Berta Montañés, con motivo del acto de imposición de bandas:

Enhorabona Berta, ja llueixes al teu pit la banda verda de Reina infantil de les Festes de Castelló. Veus així acomplit un somni teu i de la teua família, tan vinculada a les Festes de la Magdalena.

Com a Reina infantil de les festes de 2017 arreplegues el testimoni de Lola, una reina que ens deixa un record inesborrable, per la seua simpatia, el seu encant, el seu saber estar i el seu castellonerisme.

Lola, has sigut la millor ambaixadora que pot tindre el nostre poble i ets mereixedora de l'aplaudiment de les gents de la festa que et diuen fins sempre, perquè sempre seràs reina de les nostres festes.

I tu Berta, ja eres la màxima representant dels xiquets i les xiquetes de Castelló i, juntament amb les dames de la ciutat i les madrines i presidents de les gaiates, representes des d’avui allò més estimat del nostre poble i també més sensible, la nostra infància.

I és que, com el nostre poeta Vicent Pau Serra i Fortuño va escriure al nostre Pregó infantil,

Castelló no oblidarà
els xiquets en Magdalena
perquè som [perquè sou] memoria plena
d’històries per al demà.

Aquest acte d’imposició de bandes, amb el qual s’inicia el cicle festiu a Castelló, se celebra un dia després del 765 aniversari de la fundació de la ciutat de Castelló de la Plana, de l’atorgament a Lleida de la carta de trasllat.

Deixeu-me que unisca aquests dos conceptes: festa i ciutat, per a compartir amb totes i tots vosaltres algunes reflexions.

Estimada Berta, estimades dames de la ciutat: Lucía, Balma, Natalia, Helena, Lucía e Isabel; madrines de les gaiates i presidents infantils, sou la referència dels xiquetes i xiquets de les nostres festes.

Sou la imatge que millor representa en la festa la il•lusió, la llibertat i l’esperança en el futur col•lectiu i, en aquest sentit, teniu molt que ensenyar-nos als adults.

Teniu que ensenyar-nos a no perdre la il•lusió de viure per a millorar les coses, també en les festes; ensenyar-nos a manifestar-nos amb més llibertat, mitjançant la festa, tal i com som, com a persones i com a poble; i teniu que ensenyar-nos a no perdre l’esperança sempre en un futur millor per a Castelló, per al nostre i vostre Castelló.

Amb la vostra ajuda estic segura que els adults castellonencs sabrem redreçar algunes de les nostres actituds envers una convivència més creativa i més pacífica i per a gaudir més i millor de la vida ciutadana i de la festa.

Estimades xiquetes i xiquets, la ciutat de Castelló us necessita, no sou una part menor –si de cas només en edat- en la tasca apassionant de fer dia rere dia una millor ciutat, per a escriure dia rere dia una història de Castelló de la qual vos pugueu enorgullir quan sigueu majors.
Totes vosaltres, reina, dames de la ciutat, madrines i presidents infantils aneu a ser des d’avui molt importants per a la imatge que donarem de Castelló de la Plana a la gent de fora i també a molta gent que ha vingut fa poc a viure entre nosaltres i que encara no ens coneix molt.

Us miraran i us preguntaran, estaran molt atents als vostres gestos i a les vostres paraules, i jo us demane—i sé que puc contar amb totes i tots vosaltres— que mostreu allò millor del vostre caràcter i del caràcter de la gent de Castelló: que sigueu acollidores; que mostreu respecte i estigueu atents als altres en la seua diversitat; que doneu a conèixer amb “orgull de genealogia” la nostra història i tota la riquesa de les nostres tradicions; i que no pergau la vostra alegre i il•lusionada espontaneïtat.

Us encomane que sigueu el millor somriure de Castelló al món, especialment en els dies grans de les nostres Festes de la Magdalena, que cada any tenen una dimensió més internacional.

Els castellonencs tenim la sort de tindre una magnífica inspiració en la contalla castellonenca per excel•lència, Tombatossals, tot un seguit d’aventures protagonitzades pel nostre gegant i els seus amics, un relat en el qual subjauen aquells valors que esdevenen el patrimoni que ens fa realment grans com a persones i com a poble.

Llegiu el Tombatossals! demaneu als vostre mestres i familiars que us el llegisquen i us l’interpreten! Contempleu com Tombatossals va posar ordre i va fer habitable un territori caòtic i inhòspit que va convertir en un paradís gràcies a l’amistat i el treball col•lectiu, gràcies a la seua conlloga.

Pareu molta atenció a aquella meravella de conte que Tombatossals fa a la cort del Rei Barbut, el conte de la canyeta de voladoret, i tan de bo puguem exclamar des del profund del nostre cor, juntament amb el nostre mític gegant:
Que satisfacció escampar el bé per totes bandes!

Llegiu el Tombatossals, xiquetes i xiquets! llegim-lo tots! Aprenguem de la gegantina bonhomia del seu protagonista i de les virtuts de la seua conlloga, aprenguem d’ells per a fer de Castelló també una terra més propera al paradís, una ciutat i terme que cada any puga celebrar en les seues Festes de la Magdalena que junts hem fet camí de progrés, que junts hem millorat les condicions de vida de la ciutadania, especialment de les nostres xiquetes i xiquets, que junts Castelló s’ha humanitzat un poc més perquè s’ha fet més solidari, més igualitari, més lliure i més responsable.

Ens ho demana el Pregó Infantil:

Els xiquets som [sou] poble ja.
Som [sou] el futur i esperança
d’un Castelló que hui avança
i que ningú pararà.
Som [sou] la força que farà
de Castelló la ciutat
en la que tots hem somniat.

Per primera vegada, en honor de la nostra reina infantil 2017 diguem, ben fort, tots junts: Magdalena!!!!!!!!!

Fotografía: Pepe Lorite
Ver fotos

La finalidad de vivecastellon.com es contar lo que sucede en Castellón y provincia a través de las imágenes. Si desea realizar alguna observación o reparo sobre las mismas, envíe un correo a info@vivecastellon.com

© 2024 vivecastellon.com | Noticias Castellón | C/ La Olivera, 5 - portal 1 - 1B - 12005 Castellón | Tel. 609 605 564 - 650 977 277 | AVISO LEGAL | portada | Nuestros anunciantes     facebook vivecastellon.com   twitter  @vivecastellon   Instagram vivecastellon_pepelorite